Våra viner

Italien – Toscana

Niccolò Lari

Naturligt framställda viner av klass från de böljande landskapen nära Florens

Lastra a Signa, Florens | Vingården | Vinmakare Niccolò Lari

Mousserande vita viner
”REAN” Trebbiano Frizzante (Pet Nat)

Orange viner
”Beatnik” Trebbiano”
”La Tigre” Trebbiano

Mousserande roséviner
”REAN” Sangiovese Frizzante (Pet Nat)

Röda viner
”L’imprevisto” Toscana IGT Rosso
”La-Mischia” Toscana IGT Rosso
”Familia” Chianti DOCG

”REAN” Trebbiano Frizzante (Pet Nat)

REAN är ett helt naturligt vin framställt av Trebbiano från gårdens vinodlingar. Vinet har jäst en andra gång i flaskan vilket ger ett mousserande vin med små, mjuka bubblor och den brödiga jästfällningen kvar i flaskan.

Doften är fräsch och frisk av vita blommor och citrustoner, smaken är livlig, fräsch och lätt med brödiga toner och mogen tropisk frukt.

Passar perfekt som aperitif, gärna i solen, eller i kombination med olika aptitretare, förrätter med kronärtskocka, fisk eller vitt kött och ostar.

Namnet på detta busiga vin kommer från vinmakarens barn REbecca och ANdrea.

Årgång 2019
Druvor100% Trebbiano
Alkoholhalt13%
Växtplats och jordmån25-40 år gamla vinrankor i odlingar 175 meter över havet på kullarna nära Florens.
SkördDruvorna skördas för hand.
VinframställningSpontan jäsning med inhemska jästar i ståltank och andra jäsning i flaskan.
Servering6-8 °C
AvsmakningDoften är fräsch och frisk av vita blommor och citrustoner, smaken är livlig, fräsch och lätt med brödiga toner och mogen tropisk frukt.
Passar tillAperitif, fisk eller vitt kött och ostar.
LagringspotentialGott att dricka nu, men kan lagras i några år.
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 165 kr

”Beatnik” Trebbiano

”Beatnik” är ett välgjort orangevin på Trebbiano med guldgul färg och dofter av honung, exotisk och kanderad frukt.

Smaken är ren och rustik med lätta mineraltoner, välbalanserad syra och tanniner. Lång eftersmak av exotisk och kanderad frukt.

Ett utmärkt matvin som går att kombinera med en stor bredd av vegetariska rätter och rätter av fisk, fågel och vitt kött.

Årgång 2018
Druvor100% Trebbiano
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 150 kr


Professionella betyg och utmärkelser:


– 2 Bicchieri i Vini d’Italia Gambero Rosso

La Tigre” Trebbiano

”La Tigre ”produceras av vingårdens bästa Trebbiano-druvor och genomgår minst 6-10 månaders skalmaceration i träfat.

”La Tigre” är ett utmärkt matvin.

Årgång 2019
Druvor100% Trebbiano
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 215 kr

REANSangiovese Frizzante (Pet Nat)

REAN är ett helt naturligt vin framställt av Sangiovese från gårdens vinodlingar. Vinet har jäst en andra gång i flaskan vilket ger ett mousserande vin med små, mjuka bubblor och den brödiga jästfällningen kvar i flaskan.

Doften är fräsch och fruktig och smaken är frisk med brödiga toner och har en härligt mogen tropisk frukt.

Passar perfekt som aperitif, gärna i solen, eller i kombination med olika aptitretare, förrätter med fisk eller vitt kött och ostar.

Namnet på detta busiga vin kommer från vinmakarens barn REbecca och ANdrea.

Årgång 2019
Druvor100% Sangiovese
Alkoholhalt13%
Växtplats och jordmån25-40 år gamla vinrankor i odlingar 175 meter över havet på kullarna nära Florens.
SkördDruvorna skördas för hand.
VinframställningSpontan jäsning med inhemska jästar i ståltank och andra jäsning i flaskan.
Servering6-8 °C
Passar tillAperitif, fisk eller vitt kött och ostar.
LagringspotentialGott att dricka nu, men kan lagras i några år.
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 165 kr

LimprevistoToscana IGT Rosso

”Limprevisto” betyder ”det oväntade”.

Årgång 2019
Druvor100% Sangiovese
Alkoholhalt12,5%
Växtplats och jordmån25-40 år gamla vinrankor i odlingar 175 meter över havet på kullarna nära Florens.
SkördDruvorna skördas för hand.
Servering18 °C
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 160 kr

La Mischia” Toscana IGT Rosso

”La Mischia” är ett vin på Sangiovese med kraft och elegans. De finaste druvorna har plockats för hand, vinet har därefter macererat på skalen i 6 månader och sedan mognat 4 månader på ekfat.

”Föreningen och den nära kontakten mellan skalen, druvkärnorna, musten och träet, så många olika element var och en med sin egenhet är styrkan i detta vin, lite som det som händer under en match av de mest vackra av sporter i världen: Rugby.”
– Niccolò Lari

Perfekt till köttgryta, grillat eller stekt kött, pasta, eller risotto.

Årgång 2019
Druvor100% Sangiovese
Alkoholhalt13,5%
Växtplats och jordmån25-40 år gamla vinrankor i odlingar 175 meter över havet på kullarna nära Florens.
SkördDruvorna skördas för hand.
VinframställningSpontanjäsning på ekfat med 6 månaders skalmaceration.
MognadslagringPå ekfat i 4 månader.
Servering18 °C
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 215 kr

Familia” Chianti DOCG

”Familia” är en fyllig och elegant Chianti från 40-åriga vinstockar som odlas på de florentinska kullarna.

Efter cirka 18 månader i en tonneau ger den en mycket rik och intensiv doft med toner av mogen röd frukt, kakao, rostat bröd och balsamico. Smaken är fast, köttig och riklig, med väl skulpterade tanniner och en lång finish.

Perfekt att njuta till rött kött, grytor och lagrade ostar.

Årgång 2016
Druvor100% Sangiovese
Alkoholhalt13,5%
Växtplats och jordmån25-40 år gamla vinrankor i odlingar 175 meter över havet på kullarna nära Florens.
SkördDruvorna skördas för hand.
VinframställningSpontan jäsning i cementtankar med maceration på skalen i 3 veckor.
Mognadslagring18 månader i tonneau.
Servering18 °C
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 210 kr


Professionella betyg och utmärkelser:


– 2 Bicchieri i Vini d’Italia Gambero Rosso

Niccolò Lari

”Naturligt framställda viner av klass från de böljande landskapen nära Florens”

Lastra a Signa, Florens | Vinmakare Niccolò Lari

Niccolò Lari driver sedan några år tillbaka en liten genuin vingård som framställer välsmakande naturviner på traditionellt vis, utan onödiga tillsatser.

Vingården är belägen i Malmantile i kommunen Lastra a Signa, på kullarna nära Florens, 175 meter över havet och täcker ett totalt område på cirka 15 hektar varav 5 hektar är vingårdar som ligger i kullarna runt Florens. I vingårdarna odlas främst Sangiovese och Trebbiano.

Den årliga produktionen är cirka 15 000 flaskor och hela produktionscykeln, från skötseln av vingården, till produktionen och försäljningen tar Niccolò själv hand om med hjälp och oumbärligt stöd från sin familj.

År 2015 bestämde Niccolò sig för att göra en vändning i sitt yrkesliv men också sitt mänskliga liv, från arbete som kontorist inom olika sektorer till lärling inom vintillverkning. Lusten att vara en del av en tusenårig kultur som den för vinproduktion drev honom in i vinmakandets värld med filosofin att använda organiska metoder och respektera miljön som omger oss.

Ett noggrant arbete i odlingarna och i vinkällaren utan tillsatser av kemiska produkter som är främmande för druvornas naturlighet, anser Niccolò är nyckelfaktorer för att sträva efter produktion av viner med hög kvalitet och territoriellt uttryck.

www.niccololari.it

Hem | Våra viner