Italien – Toscana
Niccolò Lari
Naturligt framställda viner från Chianti
Lastra a Signa, Florens | Vingården | Vinmakare Niccolò Lari
Orange viner
Toscana IGT Trebbiano ”Beatnik”
Toscana IGT Trebbiano ”La Tigre”
Röda viner
Chianti DOCG ”L’imprevisto”

Toscana IGT Trebbiano ”Beatnik”

Ett mångsidigt och välgjort orangevin med en mjuk och rustik karaktär av honung, exotisk och kanderad frukt. Vinet har jäst med spontana jästar, mognat i betongtankar och tappats utan klarning eller filtrering. Årsproduktionen är endast omkring 2 500 flaskor.
Färgen är gyllengul och doften har utvecklade aromer av honung, exotisk och kanderad frukt, hasselnöt och vilda örter. Smaken är ren och rustik med lätta mineraltoner, välbalanserad syra och tanniner. Lång och behaglig eftersmak av exotisk och kanderad frukt.
Gott att njuta för sig självt och ett utmärkt matvin som går att kombinera med en stor bredd av vegetariska rätter och rätter av fisk, fågel och vitt kött.
Årgång | 2018 |
Druvor | 100% Trebbiano Toscano |
Förpackning | Flaska 750 ml |
Pris exkl moms | Flaska 150 kr |

Professionella betyg och utmärkelser:
Toscana IGT Trebbiano ”La Tigre”

Ett välbalanserat och smakrikt orangevin som vilat hela 10 månader på druvskalen för att berikas med aromer och en varm, rustik karaktär av honung och exotiska frukter. Vinet har jäst med spontana jästar, mognat på träfat och tappats utan klarning eller filtrering. Årsproduktionen är endast omkring 500 flaskor.
Färgen är gyllengul och dofterna präglas av honung, exotisk och kanderad frukt, kryddor och vete . Smaken är torr, ren och rustik med mineraltoner och en välbalanserad syra och tanniner. Lång och behaglig eftersmak av exotisk och kanderad frukt med fasta tanniner och en fin mineralitet i bakgrunden.
Gott att njuta för sig självt och ett utmärkt matvin som går att kombinera med en stor bredd av vegetariska rätter och rätter av fisk, fågel och vitt kött.
Årgång | 2022 |
Druvor | 100% Trebbiano Toscano |
Förpackning | Flaska 750 ml |
Pris exkl moms | Flaska 225 kr |

Professionella betyg och utmärkelser:

Chianti DOCG ”L’imprevisto”

Fräsch och medelfyllig Chianti med en uttrycksfull karaktär av körsbär, syrliga röda bär, jordighet och välbalanserade tanniner. ”L’imprevisto” betyder ungefär ”det oväntade” och är en naturlig tolkning av Sangiovese från Chianti. Årsproduktionen är endast omkring 1 500 flaskor.
Färgen är rubinröd och doften är frisk med aromer av körsbär och röda bär, toner av jordighet, kryddor och blommor. Smaken är uttrycksfull med aromer av körsbär, syrliga röda frukter, lite läder, balsamico och en välbalanserad syra och tanniner. Lång, fräsch och ihållande eftersmak.
Gott att njuta för sig självt och utmärkt till chark, smakrika pastarätter med tomatbas, rött kött eller mjuka ostar.
Årgång | 2021 |
Druvor | 100% Sangiovese |
Förpackning | Flaska 750 ml |
Pris exkl moms | Flaska 155 kr |

Professionella betyg och utmärkelser:

Niccolò Lari
”Naturligt framställda viner från Chianti”
Lastra a Signa, Florens | Vinmakare Niccolò Lari
På kullarna sydväst om Florens, i området Lastra a Signa nära byn Malmantile, ligger Niccolò Lari’s pittoreska lilla vingård. Niccolò bestämde sig 2015 för att förändra sitt liv, från arbete som kontorist till lärling inom vintillverkning och så småningom till småskalig vinproducent med fokus på naturligt framställda viner. I dag producerar Niccolò och hans familj 15 000 flaskor vin per år, baserade på en filosofi om naturlig produktion i kombination med hög kvalitet.
Vingården och odlingarna är belägna omkring 175 meter över havet och täcker ett totalt område på cirka 15 hektar, varav 5 hektar är vingårdar som ligger i kullarna runt Florens. I vingårdarna odlas främst Sangiovese och Trebbiano. Utöver viner odlas även oliver och frukt i gårdarna.
Vinstockarna odlas enligt organiska metoder och med stor respekt för den omgivande miljön. Med ett minimum av påverkan på vingårdarna och ett noggrant arbete i källaren utan tillsatser av kemiska produkter framställs viner av hög kvalitet och med ett högt territoriellt uttryck.
Hela produktionscykeln från skötseln av vingården, till skörd, vinframställning och försäljning tar Niccolò själv hand om med hjälp och oumbärligt stöd från sin familj.