Våra vingårdar

Tyskland – Mosel

Vackra Mosel är en av Tysklands mest kända vinregioner. Här är Riesling-druvan huvudperson och ligger bakom de mest kända och uppskattade vinerna från regionen. Vinodlingarna ligger i regel på branta flodsluttningar med mager skifferjord, som ger eleganta mineralrika, friska och långlivade rieslingviner varav de bästa kan lagras och njutas i decennier.

I Mosel har vi valt att samarbeta med den prisbelönta vingården Paulinshof i Kesten, som producerar unika, uttrycksfulla rieslingviner fyllda av frukt och mineralitet i absolut toppklass.

Weingut Paulinshof

Kesten, Mosel | Vinmakare Oliver Jüngling

Den anrika vingården Paulinshof ligger precis längs Moselflodens strand och förfogar över vingårdslägen med de bästa skifferjordarna i mellersta Mosel.

Produktionen kännetecknas av det naturliga samspelet mellan rika skifferjordar, omsorgsfullt vingårdsarbete, låg avkastning från vinstockarna och en sen, selektiv handplockning av friska och fullt mogna druvor. Därtill ett stort hantverk i vinkällaren för att uppnå viner med intensiva dofter och där en elegant balans utspelar sig i smakerna.

Thomas Jefferson provade viner från denna vingård på en resa till Europa 1788 och berömde dem med orden ”first quality, without any comparison”.

Hem | Våra vingårdar