Våra vingårdar

Tyskland – Rheinhessen

I Rheinhessen med sitt livgivande flodsystem görs kvalitetsviner på druvor från de branta flodstränderna vid Nierstein och Bingen. Här härskar druvor som Riesling och Spätburgunder (Pinot Noir) tillsammans med klassiska druvor som Silvaner. Det svala klimatet i kombination med relativt högt antal soltimmar och näringsrika jordar ger fräscha, krispiga vita viner med fin fyllighet och och röda viner med elegans och ofta viss kryddighet.

Vi har valt att samarbeta med en familjeägd gård i Bermersheim, vars vingårdar är belägna på de natursköna kullarna nära Bingen am Rhein. Gården drivs i dag av en kvinnlig vinmakare och familjen har tillverkat viner med toppkvalitet i generationer.

Weingut Hauck

Bermersheim vor der Höhe (Bingen), Rheinhessen | Vinmakare Jana Hauck

Sedan generationer har familjen Hauck producerat klassiska viner med hög kvalitet i hjärtat av Rhenhessen, gårdens vinframställning finns dokumenterad sedan 1727. I dag driver den unga kvinnliga vinmakaren Jana gården tillsammans med sina föräldrar, som i sin tur drivit gården sedan mitten av 1990-talet.

I vingårdarna odlas främst klassiska druvor som Riesling, Silvaner, Pinot Blanc och Pinot Noir. Även flera internationella druvsorter som Chardonnay och Merlot odlas framgångsrikt i det svala klimatet och ger viner med egen karaktär och hög kvalitet.

Förutom kvalitet är naturlig vinframställning, både i vingårdarna och i källaren, en självklar del i gårdens filosofi.

Hem | Våra vingårdar