Våra viner

Frankrike – Bourgogne

Domaine Fournillon

Krispiga viner med en underliggande generositet i smaken

Bernouil, Chablis | Vingården | Vinmakare Pascal Fournillon

Mousserande vita viner
Crémant de Bourgogne

Röda viner
Bourgogne Epineuil Rouge “Les Beaumonts”

Crémant de Bourgogne

En utsökt och välbalanserad Crémant som behagar med sin aromatiska fruktighet, fyllighet och fräschör. Pinot Noir spelar huvudrollen i denna runda och smakrika cuvée, med en liten andel Gamay som bidrar till vinets finess. Den mogna, utvecklade smaken kommer från 20 månaders lagring på jästfällningen.

Färgen är gyllengul och doften har komplexa aromer av färska röda frukter, citrusskal, kryddor, honung och rostat bröd. Smaken är rund, riklig och strukturerad med fina bubblor som kompletterar vinets smakdjup. Eftersmaken är lång med hög fräschör och mineralitet. Ett utsökt och välbalanserat vin.

Ett mångsidigt vin som är utmärkt att njuta för sig självt och som genom den fina, smakrika karaktären passar utmärkt till maträtter med fisk, fågel eller vitt kött.

Årgång 2020
DruvorPinot Noir samt en liten andel Gamay
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 175 kr


Professionella betyg och utmärkelser:

Bourgogne Epineuil Rouge “Les Beaumonts”

Information om vinet kommer inom kort.

Årgång 2022
DruvorPinot Noir
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 170 kr


Professionella betyg och utmärkelser:

Domaine Fournillon

”Krispiga viner med en underliggande generositet i smaken”

Bernouil, Chablis | Vinmakare Pascal Fournillon

Den familjeägda vingården Domaine Fournillon är belägen i Bernouil, en liten vinproducerande by i Tonnerrois-regionen strax nordost om Chablis. Vinmakare är sedan 2004 Pascal Fournillon.

Vingårdarna täcker omkring 24 hektar på några av de bästa sluttningarna i Chablisien, Épineuil och Bernouil i Tonnerrois. Domaine Fournillons stolthet är ”Vigne de l’Empereur”, en Chardonnay-odling planterad 1835 med snart 200-åriga vinstockar som överlevde vinlusens framfart under andra halvan av 1800-talet.

Denna lilla genuina vingård buteljerar i dag bara en mindre del av produktionen men expanderar varje år för att möta efterfrågan på deras högkvalitativa viner, som är krispiga och mineraliska med en underliggande generositet i smaken.

All skörd sker för hand med noggrant utvalda druvor och vinifering görs med stor noggrannhet i den egna källaren för att producera välbalanserade och snyggt rundade viner med elegant frukt.

Hem | Våra viner