Våra viner

Italien – Piemonte

Cecilia Monte

Klassiska viner i drickvänlig stil från en av de skickligaste kvinnliga vinmakarna i Piemonte

Neive | Vingården | Vinmakare Cecilia Monte

Vita viner
Viognier Bianco ”Lume”

Röda viner
Barbera d’Alba ”Maria Teresa”
Langhe Nebbiolo ”Cà di Monti”
Barbaresco DOCG ”San Giuliano”
Barbaresco DOCG ”Serracapelli”
Barbaresco DOCG ”Dedicato a Paolo”

Barbera d’Alba DOC ”Maria Teresa”

En aromatiskt intensiv Barbera med hög fräschör på druvor från 50 år gamla vinrankor.

Maria Teresa är vinmakerskan Cecilias hyllning till sin mor; en Barbera utan kompromisser, där styrka och ljus smälter samman och kompenserar varandra.

Doft av röda frukter, torkade blommor och jordnära örttoner. Smaken är fräsch, samtidigt intensiv med inslag av björnbär och röda bär, örter, läder och torkade kryddor med en pigg syra och fin struktur.

Ett mycket trevligt sällskap på egen hand i glaset eller med pastarätter och rätter med kalv, fläskkött eller fågel.

Årgång 2018
Druvor100% Barbera
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 185 kr


Langhe Nebbiolo ”Cà di Monti”

Modern och elegant Langhe Nebbiolo med fin frukt, dynamik och hög drickbarhet. Doften bjuder på ett fält av blommor och skön fruktighet, smaken är frisk med en saftig smak av färska körsbär och en antydan till välintegrerad choklad.

Druvorna kommer från en av Barbarescos nordligaste vingårdar och har en överraskande, unik och härlig stil för Langhe Nebbiolo, med en stor lagrings- och utvecklingspotential.

Djup rubinröd färg med intensiva, fruktiga och utvecklade dofter av blommor och färska röda frukter. Medelfyllig stil med smaker av färska körsbär, försiktiga inslag av torkad röd frukt och en liten antydan till choklad. Lång och fruktig eftersmak med fin friskhet och tydliga tanniner, som är mjuka nog för att njuta vinet ungt.

Passar fint till rätter av ljust kött och vilt, grytor, fågel, lamm och mellanlagrade ostar.

Årgång 2019
Druvor100% Nebbiolo
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 200 kr

Barbaresco DOCG ”Serracapelli”

Uttrycksfull Barbaresco med skön kryddighet och frukt. Kraftfullt men ändå harmoniskt.

Druvorna kommer från vingården ”Serracapelli” nära Nieve, vackert formad som en amfiteater med utsikt över hjärtat av byn Barbaresco. Vingården ligger i den nordligaste delen av Barbaresco och vinstockarna har en medelålder på 45 år.

Vackert rubinröd färg med dofter av körsbär, jordgubbar, kryddor, rökelse, viol, mörk choklad och örter.

Koncentrerade och djupa smaker av mörka körsbär och röda bär, kakao, läder och torkad tobak. Tanninerna är stora men silkeslena nog för att vinet ska kunna njutas med mat redan nu och många år framåt.

Utmärkt till kött- och vilträtter, rätter med tryffel och lagrad ost.

Årgång 2016
Druvor100% Nebbiolo
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 345 kr


Professionella betyg och utmärkelser:


– 17+ poäng av Jancis Robinson

”Barbaresco Serracapelli is a wine of pure and total refinement…
…There are two absolutely stunning Barbarescos from Cecilia Monte, who spent time working at Luciano Sandrone before taking over her family’s small estate in Neive. Readers looking for an emerging star in Piedmont will want to check out the wines immediately.”

– 94 poäng av Antonio Galloni, Vinous.com

Barbaresco DOCG ”Dedicato a Paolo”

Djup och sensuell Barbaresco med slående lager av nyanser och en intensiv mineralitet.

Druvorna kommer från en liten speciell och äldre del av vingården ”Serracapelli” som Paolo Monte, vinmakerskan Cecilias far, alltid betraktade som den mest utmärkande i hela vingården. Vinstockarna har en medelålder på 76 år.

Rubinröd färg med dofter av körsbär, tobak, läder, kryddor, mentol och rosenblad.

Smak av mogna körsbär med inslag av jordighet, tjära och silkeslena, subtila, kvardröjande tanniner på en ren, mineralisk grund. Elegant och mycket njutbar.

Luftas länge och njuts som det är eller till kött- och vilträtter, rätter med tryffel och lagrad ost.

Årgång 2016
Druvor100% Nebbiolo
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 395 kr


Professionella betyg och utmärkelser:


…There are two absolutely stunning Barbarescos from Cecilia Monte, who spent time working at Luciano Sandrone before taking over her family’s small estate in Neive. Readers looking for an emerging star in Piedmont will want to check out the wines immediately.”
– 95 poäng av Antonio Galloni, Vinous.com

Cecilia Monte

”Klassiska viner i drickvänlig stil från en av de skickligaste kvinnliga vinmakarna i Piemonte”

Neive | Vinmakare Cecilia Monte

Cecilia Monte tar plats som en av de få men riktigt skickliga kvinnliga vinmakarna i Piemonte. År 2000 tog Cecilia rodret över familjens egendom, belägen i ett av hörn av den ansedda byn Neive. Hos Cecilia Monte framställs Barbaresco och andra klassiska Piemonte-viner av hög kvalitet i en drickvänlig stil som samtidigt erbjuder god lagrings- och utvecklingspotential.

Vinodlingarna om totalt 3,5 hektar är belägna i området Serracapelli vid norra gränsen av Barbaresco, ca 300 meter över havet. De druvor som odlas här är Dolcetto, Barbera men framförallt Nebbiolo. Vinstockarnas ålder varierar mellan 22 och upp till 76 års ålder, varav de äldsta används till den förnämsta Barbarescon tillägnad Cecilias far Paolo som fortfarande är aktiv i vinproduktionen.

Området Serracapelli är fortfarande föga utforskat och därför rikt på naturlig biologisk mångfald. Vinerna från denna landremsa kännetecknas av egenskaper som en uppfriskande balsamisk hint i smakdjupet, tillsammans med behaglig struktur och tanniner.

www.ceciliamonte.it/en/

Hem | Våra viner