Våra viner

Italien – Piemonte

Isolabella della Croce

Familjeägd vingård känd för sin exklusiva och sällsynta kvalitet på lokala viner

Loazzolo | Vingården | Vinmakare Andrea Elegir

Röda viner
Pinot Nero ”Bricco del Falco”
Barbera d’Asti Superiore DOCG ”Serena”
Barbera d’Asti Superiore Nizza DOCG ”Augusta”
Monferrato Rosso ”Le Marne”

Söta viner
Moscato d’Asti DOCG ”Canelli”
Brachetto d’Acqui DOCG ”36 Trentasei”

Pinot Nero ”Bricco del Falco”

”Bricco del Falco” är en ren och ärlig Pinot Noir, flerfaldigt belönad med Gambero Rossos prestigefyllda utmärkelse Tre Bicchieri.

Druvorna odlas i Loazzolo i Monferrato där höjden, exponeringen, temperaturintervallet, de magra och kalkrika jordarna och klimatförhållandena bidrar till att förstärka Pinot Noir druvans egenskaper.

Rubinröd färg med granatröda reflektioner. Doften uppvisar fruktiga aromer av körsbär, björnbär och jordgubbar, tillsammans med blommiga toner av ros och viol. Det finns också kryddiga toner av vitpeppar, kryddnejlika och kanel. All ömhet och elegans av smak utspelar sig i munnen. Finishen visar en varm alkoholton och en lätt mandelnyans.

Vinet är utmärkt att njuta i glaset eller i kombination med smakrika pastarätter, fisk, rökt lax, vitt kött såsom fläskkarré eller kycklingcacciatora med rostade grönsaker, kalvkött eller ostar.

Årgång 2017
Druvor100% Pinot Noir
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 240 kr


Professionella betyg och utmärkelser:
– Tre Bicchieri i Vini d’Italia Gambero Rosso
– Silvermedalj i Decanter World Wine Awards
– 92 poäng i Gilbert & Gaillard

Barbera d’Asti Superiore DOCG ”Serena”

Information om vinet kommer inom kort.

Årgång 2017
Druvor100% Barbera
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 180 kr


Professionella betyg och utmärkelser:

Barbera d’Asti Superiore Nizza DOCG ”Augusta”

Information om vinet kommer inom kort.

Årgång 2019
Druvor100% Barbera
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 215 kr


Professionella betyg och utmärkelser:

Monferrato Rosso ”Le Marne”

Monferrato Rosso ”Le Marne” är ett elegant och medelfylligt vin med mognadstoner av höstlöv och skog på en blandning av druvorna Nebbiolo, Barbera och Dolcetto di Loazzolo.

Vinet brukar kallas ”Super Piedmontese” som Piemontes svar på Super Tuscan blends och är ett fräscht vin att njuta i glaset eller till en stor bredd av mat allt från antipasti till mustiga tomatbaserade fiskgrytor och rätter med kött.

Druvorna skördas från 30-åriga vinstockar i utmärkta vingårdslägen och mognar i ståltankar för att behålla den rena frukten och en hög fräschör i vinet.

Filosofin bakom Le Marne är en ”elementär komplexitet”, där vinets olika delar skapar en harmonisk helhet. Färgen är rubinröd och vinet har de typiska Piemonte-aromerna med mogna fruktiga dofter av jordgubbar, hallon och körsbär, örter, undervegetation och hö. I smaken framträder färska körsbär, röda och svarta frukter och en behaglig syra. Välstrukturerad med fina tanniner och en komplexitet som långsamt växer fram under luftning.

Utmärkt att njuta i glaset eller till en smakrik svamprisotto, rätter med tryffel, stekar och grillat kött eller medelhårda ostar. Rekommenderas även till fiskgrytor med tomat, örter och chili som på ett subtilt sätt matchar de olika komponenterna i vinet.

Årgång 2017
Druvor20% Nebbiolo, 60% Barbera, 20% Dolcetto di Loazzolo
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 140 kr


Professionella betyg och utmärkelser:

Moscato d’Asti DOCG ”Canelli”

Ett ljuvligt, lätt mousserande sött vin med intensiva dofter och en elegant balanserad, mineralisk och fräsch smak som gifter sig väl med såväl efterrätter som charkuterier såsom parmaskinka.

De smakrika Moscato-druvorna skördas för hand från gamla vinstockar med en medelålder om 60 år. Den begränsade skörden och en optimal mognad bidrar till utvecklade dofter, smaker och en väl bevarad syra.

Ljust gul med lätta gröna reflexer. Mycket uttrycksfull doft av citrus som är karakteristisk för moscato, toner av vita blommor med en touch av mysk. Fräsch i gommen med en märkbart bra längd för en moscato.

Utmärkt att njuta i glaset som dessert en ljummen sommarkväll och passar perfekt till desserter samt till vissa charkuterier som parmaskinka.

Serveras 8 till 10°C.

Årgång 2021
Druvor100% Moscato
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 135 kr


Professionella betyg och utmärkelser:– Silvermedalj i Decanter World Wine Awards
– Guldmedalj i Gilbert & Gaillard ”International Wine Challange”

Brachetto d’Acqui DOCG ”36 Trentasei”

Brachetto d’Acqui ”36 Trentasei” är ett mjukt och förföriskt inbjudande dessertvin med intensiva dofter av vildros, litchi och hallon som gör sig perfekt till en lång rad desserter.

De intensiva aromerna är resultatet av de stora temperaturförändringarna på de höga kullarna i Loazzolo som gett druvorna en lång mognad. Det delikata vinet mognar i ståltankar för att behålla den rena frukten och en hög fräschör i vinet.

Färgen går i inbjudande lila toner och vinet har intensiva och fräscha dofter av krossade vindruvor, vildros, litchi och hallon. Eleganta aromatiska smaker av färska hallon, körsbär och sommarbär med en märkbar syra som ger en behaglig kontrast till den naturliga sötman i vinet. Välbalanserad och enastående harmonisk i munnen, med en lång finish.

Utmärkt att serveras till krämig gorgonzolaost, delikata patéer eller lättare lantterriner, frukttårtor, mandelnougat, choklad eller bakverk.

Årgång 2018
Druvor100% Brachetto
FörpackningFlaska 500 ml
Pris exkl momsFlaska 170 kr


Professionella betyg och utmärkelser:

Isolabella della Croce

”Familjeägd vingård känd för sin exklusiva och sällsynta kvalitet på lokala viner”

Loazzolo | Vinmakare Andrea Elegir

Beläget i det minsta DOC-området i Piemontes Alta Langa-område, Loazzolo, är Isolabella della Croce en familjeägd vingård känd för sin exklusiva och sällsynta kvalitet på lokala hantverksviner, inte minst söta viner. Druvor som Moscato och Brachetto d’Aqui används för att skapa dessa fantastiska söta viner.

Familjens passion för vinframställning har resulterat i att varumärket är ett välrespekterat namn på listan över ekologiska och biodynamiska vinproducenter från Piemonte. En viktig del i framgången är att kombinera traditionellt vinmakande med nyfikenhet och utveckling, för att skapa tilltalande viner i modern och inbjudande stil. Utöver de söta vinerna framställs till exempel kraftfulla Barberaviner från utmärkta vingårdlägen och härliga ”Super Piedmontese” blends på lokala druvor som Barbera, Nebbiolo och Dolcetto di Loazzolo.

Isolabella della Croces vingårdar ligger på en genomsnittlig höjd av 480 till 540 meter över havet, vilket säkerställer att vinstockarna utsätts för svalkande vindar och mycket solljus. De svala alpina vindarna spelar en stor roll för att se till att druvorna som odlas här har tjocka skal och koncentrerade smaker.

Vingårdens fina kalk- och sandjordar i olika vingårdslägen är utmärkta för att odla druvsorter som Moscato, Brachetto d’Aqui och Pinot Nero.

www.isolabelladellacroce.it/en/

Hem | Våra viner