Italien – Veneto
La Dama
Familjeägd vingård i Valpolicella Classico med ekologisk certifiering och viner i toppklass
San Vito di Negrar, Valpolicella | Vingården | Vinmakare Gabriele och Miriam Dalcanale
Mousserande roséviner
Molinara Rosé Frizzante IGT ”Bollicella”
Röda viner
Valpolicella Classico Superiore ”Ca’ Besi”
Valpolicella Ripasso Classico Superiore
Valpolicella Ripasso Classico Superiore ”Ripensia”
Amarone della Valpolicella Classico
Amarone della Valpolicella Classico ”Austernia”
Söta viner
Recioto della Valpolicella Classico

Molinara Rosé Frizzante IGT ”Bollicella”

”Bollicella” Frizzante är en frisk mousserande Pet Nat framställd på den syrarika druvan Molinara, som anses vara en inhemsk druvsort och som nästan bara förekommer i Valpolicella. Molinaras lätta karaktär och höga syra ger ljusfruktiga toner och friska citrustoner till vinet.
Färgen är härligt ljusrosa och doften frisk med inslag av citrus och viss brödighet. Smaken är lätt och fräsch med toner av citrus och grapefrukt. Vinet har jäst en andra gång på flaska vilket ger den en livlig karaktär, med lätta bubblor och lätt brödighet av jästfällningen (kan även serveras utan påverkan av jästfällning om vinet kyls upprätt och serveras varsamt).
Serveras väl kyld som aperitif eller till fisk och skaldjur.
Årgång | 2020 |
Druvor | Molinara |
Förpackning | Flaska 750 ml |
Pris exkl moms | Flaska 159 kr |

Professionella betyg och utmärkelser:

Valpolicella Classico Superiore ”Ca’ Besi”

Ca’ Besi är ett elegant matvin med stor koncentration och rik struktur, i kombination med en fin friskhet. Koncentrationen i doft och smaker uppnås genom att knappt hälften av druvorna torkas i en månads tid före vinframställningen.
Druvorna till Ca’ Besi skördas för hand från vingården med samma namn i Negrar. Vinet mognar 24 månader på stora ekfat och nya tonneaux, därefter på flaska i 6 månader innan släpp.
Färgen är djup och livligt rubinröd och i doften finns tydliga inslag av morellokörsbär, svartpeppar och vaniljtoner. Smaken har fina aromer av björnbär och mogna skogsbär som följs av kryddor, läder, tobak och cedertoner. Omslutande och sammetslen textur med välbalanserade tanniner, pigg syra och en köttig och ihållande längd.
Utmärkt till stekt och grillat rött kött och lagrade ostar.
Årgång | 2020 |
Druvor | Corvina 80%, Rondinella 20% |
Förpackning | Flaska 750 ml |
Pris exkl moms | Flaska 210 kr |

Professionella betyg och utmärkelser:



– 2 Bicchieri i Vini d’Italia Gambero Rosso
– 88 poäng av Wine Enthusiast Magazine
– 92 poäng i Decanter Magazine
Valpolicella Ripasso Classico Superiore

Elegant fruktigt, medelfylligt och välbalanserat vin med klassisk stil för Valpolicella.
Färgen är rubinröd med ljust granatröda reflektioner. Doften är bärig, speciellt av björnbär och vinbär, mogna vilda jordgubbar och ljus mynta perfekt blandade med dofter av vanilj och kryddiga toner av peppar och kanel.
Vinet är lätt till medelfylligt, väl balanserat genom mogna och mjuka tanniner i kombination med en fin syra. Saftigt och fräscht med bra struktur och lång finish.
Perfekt till antipasti, stekt fisk, risotto, milda pastarätter, vitt kött och mjuka ostar.
Årgång | 2019 |
Druvor | Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara |
Förpackning | Flaska 750 ml |
Pris exkl moms | Flaska 165 kr |

Professionella betyg och utmärkelser:

– 3/4 stjärnor av Vini Buoni d’Italia
Valpolicella Ripasso Classico Superiore ”Ripensia”

En härligt fruktig och elegant premium-Ripasso där pressresterna från vingårdens söta traditionella vin Recioto tillsatts vid en andra jäsning för ökad smak, struktur och komplexitet.
Druvorna skördas för hand i slutet av september och i oktober pressas och jäser druvorna i betongtankar till en färsk vinmust. I februari blandas denna med de sockerrika pressresterna från Recioto, vilket startar en andra jäsning enligt Ripassometoden. Den andra jäsningen varar i cirka 10 dagar, under vilken vinet berikas i smak, struktur och komplexitet. Det färdiga vinet lagras därefter i två år på stora ekfat.
Färgen är rubinröd och doften bjuder på mogna körsbär och torkade violer tillsammans med inslag av muskotnöt och kryddnejlika. Smaken är rund och mjuk med en generös fruktighet och utmärkt fräschör. Avslutningen bjuder på en behaglig kryddighet och fina tanniner.
Passar utmärkt till smakrika pastarätter, lasagne, vitt och rött kött, stekar och mellanlagrade ostar.
Omkring 3 500 flaskor produceras varje år.
Årgång | 2016 |
Druvor | 60% Corvina, 20% Corvinone, 20% Rondinella |
Förpackning | Flaska 750 ml |
Pris exkl moms | Flaska 220kr |

Professionella betyg och utmärkelser:
Amarone della Valpolicella Classico DOCG

Fyllig och fruktig Amarone med generösa aromer av körsbär, torkade plommon, balsamico, kryddor, tobak och vanilj. En elegant tolkning av Amarone och ett utmärkt matvin.
Amarone Classico kommer från noga utvalda druvor från gårdens odlingar i Negrar i hjärtat av Valpolicella Classico. Vinstockarna har en medelålder på 35-40 år och ger utsökta druvor av hög kvalitet.
Efter att druvorna lufttorkat i 100 dagar pressas de med tekniker som separerar musten från luften, för att minimera oxidation. De jästsvampar som finns på skalen startar spontant den alkoholhaltiga jäsningen, som varar i cirka 40 dagar. Vinet lagras i tre år på stora ekfat, och sedan ytterligare ett år på flaska.
Färgen är intensivt rubinröd. I doften framträder generösa aromer av körsbär, torkade plommon, balsamico, kryddor, tobak och vanilj. Vinet är fylligt och generöst med aromer av mörka körsbär, björnbärssylt, lakrits, nejlika och svartpeppar. Välbalanserat och med mjuka tanniner utan att vara för sött. Eftersmaken är lång och ihållande.
Utmärkt att njuta som meditationsvin eller till kraftigare, eleganta rätter med rött kött, vilträtter och vällagrade ostar.
Årgång | 2017 |
Druvor | Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara |
Förpackning | Flaska 750 ml, Magnum 1 500 ml i trälåda |
Pris exkl moms | Flaska 340 kr, Magnum 720 kr |

Professionella betyg och utmärkelser:




– 92 poäng av Wine Enthusiast Magazine
– 93 poäng i Falstaff Weinguide
– 4/4 stjärnor av Vini Buoni d’Italia
– Guldmedaj i Millésime Bio Awards 2021
– Silvermedalj i Sommelier Wine Awards UK 2020
Amarone della Valpolicella Classico DOCG ”Austernia”

Härligt fyllig och mörkfruktig Amarone tätt packad med intensitet och generösa aromer av körsbär, torkade plommon, fikon och choklad. Ett välgjort meditationsvin och en av våra mest kraftfulla Amarone!
Amarone ”Austernia” kommer från noga utvalda druvor från en del av en historisk odling i Negrar, i hjärtat av Valpolicella Classico. Vinstockarna planterades på 1960-talet och ger utsökta druvor av hög kvalitet.
Efter att druvorna lufttorkat i 100 dagar pressas de med tekniker som separerar musten från luften, för att minimera oxidation. De jästsvampar som finns på skalen startar spontant den alkoholhaltiga jäsningen, som varar i cirka 40 dagar. Vinet lagras i tre år på stora ekfat, och sedan ytterligare ett år på flaska.
Färgen är djupt granatröd och såväl dofter som smaker är fullmatade med härlig mörk frukt. Mest framträdande är generösa aromer av körsbär, torkade plommon, fikon och choklad. Vinet är fylligt och smaken är kraftfull och balanserad, perfekt balans utan att vara för söt. Eftersmaken är lång och ihållande.
”Austerina” är utmärkt att njuta som meditationsvin eller till kraftigare, eleganta rätter med rött kött, vilträtter och vällagrade ostar.
Årgång | 2017 |
Druvor | Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara |
Förpackning | Flaska 750 ml |
Pris exkl moms | Flaska 395 kr |

Professionella betyg och utmärkelser:

Recioto della Valpolicella Classico DOCG

Recioto är det historiska vinet från Valpolicella, ett ljuvligt sött vin på torkade druvor som njutits av kungar, kejsare och poeter så långt tillbaka som 2 000 år. Ett vin som måste upplevas.
Druvorna torkas i traditionellt torkrum med naturlig ventilation under 90-100 dagar, tills druvorna nått 50% av den ursprungliga vikten.
Vinifiering sker i 225 liters franska ekfat, där druvorna genomgång maceration under 10 dagar innan jäsning. Jäsningen pågår under en månad och avbryts sedan naturligt. Därefter lagras vinet 12 månader i 225 liters franska ekfat, sedan 6 månader i butelj.
Färgen är mörkt rubinröd med lila nyanser. Doft av körsbärslikör, skogsfruktsylt, kakao och kryddor. Smaken är varm, söt och fyllig och fullmatad med härlig mörk frukt. Eftersmaken är lång och ihållande.
Recioto är fantastiskt gott att njuta som den är, till halvsöta och söta desserter gärna med choklad och till ostbrickan.
Årgång | 2018 |
Druvor | Corvina 85%, Corvinone 10%, Rondinella 5% |
Förpackning | Flaska 500 ml |
Pris exkl moms | Flaska 250 kr |

Professionella betyg och utmärkelser:



– 2 Bicchieri i Vini d’Italia Gambero Rosso
– 91 poäng i Falstaff Weinguide
– 4/4 stjärnor av Vini Buoni d’Italia

La Dama
”Familjeägd vingård i Valpolicella Classico med ekologisk certifiering och viner i toppklass”
San Vito di Negrar, Valpolicella | Vinmakare Gabriele och Miriam Dalcanale
La Dama ligger i hjärtat av Valpolicella Classico, i den fina dalen Valpantena. Vinregionen är berikad med källvatten som förbättrar dalens fertilitet. Lugnande sommarvindar från Monti Lessini svalkar temperaturen på natten och ger goda förutsättningar för vinodling.
Gabriele och Miriam, vingårdens ägare, driver hållbart jordbruk och producerar ekologiska viner. Gabrieles svärfar Giampietro gav paret idén att starta framställning av högklassiga viner och 2006 blev La Dama verklighet.
Gårdens 10 hektar vinodlingar ligger i två provinser i Valpolicella; Negrar och Sant’Ambrogio di Valpolicella. I Sant’Ambrogio, som vetter mot Gardasjön, är vinstockarna 35 år gamla och platsen är perfekt för odling av inhemska druvor. I vingårdarna odlas Corvina, Corvinone, Rondinella och Molinara av toppklass.
I vinkällaren bearbetas de handskördade druvorna för att producera vingårdens utsökta viner, såsom Amarone della Valpolicella Classico och Recioto.
Vingården erhöll 2022 en smickrande ”Honorable Mention of the Best Producers of Amarone” av Tom Hyland för Forbes Magazine.