Våra viner

Italien – Veneto

Le Bignele

Traditionella viner från Valpolicella Classico med utmärkande fyllighet och fruktighet

Marano di Valpolicella | Vingården | Vinmakare Luigi och Angelo Aldrighetti tillsammans med Luigis barn Nicola, Silvia och Cecilia

Roséviner
Rosé Veronese IGT ”LU.MI”

Röda viner
Valpolicella Ripasso Classico Superiore
Amarone della Valpolicella Classico

Söta viner
Recioto della Valpolicella Classico

Rosé Veronese IGT ”Lu.Mi”

Fräscht, fruktigt och smakrikt rosévin från hjärtat av Valpolicella Classico.

Lu.Mi är en hyllning till vinmakarens barnbarn och vinet kombinerar en smakrik fruktighet med lagom hög syra, vilket gör det väldigt njutbart som en smakrik aperitif och samtidigt lätt att kombinera med mat.

Färgen är vackert ljusrosa och doften är fräsch och domineras av jordgubbar och granatäpple. Vinet är runt och smakrikt med välbalanserad syra och mineralitet. Smaken och frisk och med en rund fruktighet, präglad av mogna körsbär, hallon, jordgubbar, kiwi och grapefrukt.

Passar utmärkt som aperitif, till ost- och charkbrickan, sallader, pasta med krämiga såser, rätter med vitt kött eller grillad fisk och skaldjur.

Årgång 2022
Druvor70% Corvina & Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 120 kr


Professionella betyg och utmärkelser:

Valpolicella Ripasso Classico Superiore

Sammetslen, elegant och kraftfull ripasso av hantverksmässig kvalitet. Detta klassiska Valpolicellavin framställs av mogna handskördade druvor som enligt ripasso-metoden jäser en andra gång med druvskalen från Amarone-framställningen, en process som tillför vinet komplexitet och struktur.

Intensiv granatröd färg. Mjuk, mörkfruktig och komplex doft med inslag av kakao och kryddor. Smaken är rund, fyllig och silkeslen med mörka körsbär och russin i avslutningen. Fina fattoner med inslag av lätta vaniljtoner och mjuka behagliga tanniner inramar detta fruktiga och fylliga vin.

Utmärkt att njuta för sig självt, till antipasti, stekt och grillat rött kött, vilt och mellanlagrade ostar.

Årgång 2020
Druvor70% Corvina & Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara
FörpackningFlaska 750 ml, Magnum 1 500 ml
Pris exkl momsFlaska 160 kr, Magnum 340 kr


Professionella betyg och utmärkelser:
– 91 poäng av Luca Maroni
– 90 poäng i Decanter Magazine

”Clear, dark garnet. Pleasurable nose intermixing red fruits, morello cherry, a smoke note and oak undertones. Fresh attack leading into a svelte, demonstrative palate with a spice dimension, vinous fruit and oak that keeps a low profile. A well-made Ripasso.”
– 87 poäng i Gilbert & Gaillard

Amarone della Valpolicella Classico DOCG

Fyllig och mörkfruktig Amarone med stor komplexitet och generösa aromer av körsbär, fikon, plommon och choklad. Ett välgjort meditationsvin.

De noga utvalda, mogna druvorna skördas för hand och torkar 3-4 månader för att ge stor komplexitet och smak. Vinet mognar minst fyra år på ekfat och i flaska.

Intensiv granatröd färg. Mörkfruktig och komplex doft med toner av körsbär, fikon, plommon, torkad frukt och kryddor. Smaken är rund, fyllig och sammetslen med mörka körsbär, sylt, plommon, choklad och vaniljtoner. Välstrukturerad med balanserad syra, mjuka tanniner och lång eftersmak.

Utmärkt att njuta som meditationsvin, till kraftiga kötträtter eller vällagrade ostar.

Årgång 2016
Druvor70% Corvina & Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara
FörpackningFlaska 750 ml, Magnum 1 500 ml
Pris exkl momsFlaska 330 kr, Magnum 650 kr


Professionella betyg och utmärkelser:
– 92 poäng i Decanter Magazine
– 94 poäng i Gilbert & Gaillard
– 16,5/20 poäng av Vinum Wine Magazine

Recioto della Valpolicella Classico DOCG

Recioto är det historiska vinet från Valpolicella, ett ljuvligt sött vin på torkade druvor som njutits av kungar, kejsare, och poeter. Ett vin som måste upplevas.

Le Bignele Recioto har en varm rubinröd färg och dofter av körsbärssylt, gelé och torkad röd frukt. Smaken är varm och fyllig med tydliga inslag av russin, fikon, torkade körsbär och kryddor.

Recioto är fantastiskt gott att njuta som den är, till halvsöta och söta desserter gärna med choklad och till ostbrickan.

Årgång 2020
DruvorCorvina Veronese, Corvinone, Rondinella
FörpackningFlaska 500 ml
Pris exkl momsFlaska 225 kr


Professionella betyg och utmärkelser:

Le Bignele

”Traditionella viner från Valpolicella Classico med utmärkande fyllighet och fruktighet”

Marano, Valpolicella | Vinmakare Luigi och Angelo Aldrighetti tillsammans med Luigis barn Nicola, Silvia och Cecilia

Historien om vingården Le Bignele börjar redan 1818 med familjen Aldrighettis inköp av mark runt området ”Bignele”, en plats omgärdad av naturen och de klassiska Valpolicella-kullarna nära den lilla byn Marano di Valpolicella.

Här odlas vindruvorna med passion och hängivenhet i en kuperad terräng på 9 hektar vingårdar i dalarna Marano di Valpolicella, Negrar och San Pietro in Cariano. Odlingarna ligger på ca 300 meters höjd över havet i det vackra böljande landskapet.

Vingården drivs av de två bröderna Luigi och Angelo Aldrighetti tillsammans med Luigis barn Nicola, Silvia och Cecilia. Arbetet i gården är uppdelat då Angelo är tillägnad vård av vingården och marken, i synnerhet för att övervaka varje fas i odlandet medan Lugi tar hand om vinkällaren och ser till att vinet framställs och håller högsta kvalitet.

Under den mest krävande delen av året, druvskördens tid, förenas hela familjen för att kunna erbjuda det bästa av erfarenhet, tradition och teknik i produktionen av sina klassiska Valpolicellaviner med stor frukt och karaktär. Med de handskörade druvorna från de bästa druvklasarna produceras Valpolicella Classico, Ripasso, Amarone och Recioto.

www.lebignele.it

Hem | Våra viner