Våra viner

Italien – Veneto

Le Bignele

Traditionella viner från Valpolicella Classico med utmärkande fyllighet och fruktighet

Marano di Valpolicella | Vingården | Vinmakare Luigi and Angelo Aldrighetti tillsammans med barnen Nicola and Silvia

Roséviner
Rosé Veronese IGT ”LU.MI”

Röda viner
Valpolicella Classico Superiore
Valpolicella Ripasso Classico Superiore
Amarone della Valpolicella Classico

Söta viner
Recioto della Valpolicella Classico

Rosé Veronese IGT ”Lu.Mi”

Fräscht, fruktigt och smakrikt rosévin från hjärtat av Valpolicella Classico.

Lu.Mi är en hyllning till vinmakarens barnbarn och vinet kombinerar en smakrik fruktighet med lagom hög syra, vilket gör det väldigt njutbart som en smakrik aperitif och samtidigt lätt att kombinera med mat.

Färgen är vackert ljusrosa och doften är fräsch och domineras av jordgubbar och granatäpple. Vinet är runt och smakrikt med välbalanserad syra och mineralitet. Smaken och frisk och med en rund fruktighet, präglad av mogna körsbär, hallon, jordgubbar, kiwi och grapefrukt.

Passar utmärkt som aperitif, till ost- och charkbrickan, sallader, pasta med krämiga såser, rätter med vitt kött eller grillad fisk och skaldjur.

Årgång 2020
Druvor70% Corvina & Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 115 kr


Professionella betyg och utmärkelser:

Valpolicella Classico Superiore

Fruktigt, medelfylligt och välbalanserat vin, typiskt för Valpolicella.

Valpolicella Classico Superiore har mognat på ekfat i ett år och är fylligare och mer aromatiskt än sitt lillasyskon Valpolicella Classico, men något lättare i sin karaktär än Ripasso.

Fyllig rubinröd färg. Attraktiv doft av mogna svarta körsbär, björnbärssylt och milda toner av vanilj och tobak. Medelfyllig och behagligt koncentrerad och uttrycksfull i smaken med fin balans mellan fruktighet, mild syra, mjuka tanniner och lång, varm finish.

Perfekt till smakrika pastarätter, risotto, rött kött och mogna ostar.

Årgång 2018
Druvor70% Corvina & Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 130 kr


Professionella betyg och utmärkelser:

Valpolicella Ripasso Classico Superiore

Sammetslen, elegant och kraftfull ripasso av hantverksmässig kvalitet fylld av njutbara frukter.

Detta klassiska Valpolicellavin framställs av mogna handskördade druvor. I februari året efter skörden äger ”ripasso”-metoden rum genom att vinet jäses en andra gång med druvskalen från  Amarone-framställningen, en process som tillför vinet stor komplexitet och struktur. Vinet lagras därefter upp till 24 månader i ekfat innan det får vila på flaska.

Intensiv granatröd färg. Mjuk, mörkfruktig och komplex doft med inslag av kakao och kryddor. Smaken är rund, fyllig och silkeslen med mörka körsbär och russin i avslutningen. Fina fattoner med inslag av lätta vaniljtoner och mjuka behagliga tanniner inramar detta medelfylliga vin.

Passar utmärkt att njuta som den är i glaset, till smakrik antipasti, stekt och grillat rött kött, vilt och mellanlagrade ostar.

Årgång 2018
Druvor70% Corvina & Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara
FörpackningFlaska 750 ml, Magnum 1 500 ml
Pris exkl momsFlaska 160 kr, Magnum 325 kr


Professionella betyg och utmärkelser:
– 91 poäng av Luca Maroni
– 90 poäng i Decanter Magazine

”Clear, dark garnet. Pleasurable nose intermixing red fruits, morello cherry, a smoke note and oak undertones. Fresh attack leading into a svelte, demonstrative palate with a spice dimension, vinous fruit and oak that keeps a low profile. A well-made Ripasso.”
– 87 poäng i Gilbert & Gaillard

Amarone della Valpolicella Classico DOCG

Härligt fyllig och mörkfruktig Amarone tätt packad med intensitet och generösa aromer av körsbär, fikon, plommon och choklad. Ett välgjort meditationsvin!

Detta klassiska Valpolicellavin framställs av noga utvalda mogna handskördade druvor. Druvorna får torka mellan 3-4 månader innan pressning vilket ger vinet en stor komplexitet och smak. Vinet lagras därefter 48 månader i stora ekfat innan det får vila 6 månader på flaska.

Intensiv granatröd färg. Mörkfruktig och komplex doft med toner av körsbär, fikon, plommon, torkad frukt och kryddor. Smaken är rund, fyllig och sammetslen med mörka körsbär, sylt, plommon, choklad och vaniljtoner. Välstrukturerad med balanserad syra, mjuka tanniner och lång eftersmak.

Utmärkt att njuta som meditationsvin, till stekt och grillat rött kött, vilträtter och vällagrade ostar.

Årgång 2014
Druvor70% Corvina & Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara
FörpackningFlaska 750 ml, Magnum 1 500 ml
Pris exkl momsFlaska 330 kr, Magnum 650 kr


Professionella betyg och utmärkelser:– 92 poäng i Decanter Magazine
– 94 poäng i Gilbert & Gaillard

Recioto della Valpolicella Classico DOCG

Recioto är det historiska vinet från Valpolicella, ett ljuvligt sött vin på torkade druvor som njutits av kungar, kejsare, och poeter. Ett vin som måste upplevas.

Le Bignele Recioto har en varm rubinröd färg och dofter av körsbärssylt, gelé och torkad röd frukt. Smaken är varm och fyllig med tydliga inslag av russin, fikon, torkade körsbär och kryddor.

Recioto är fantastiskt gott att njuta som den är, till halvsöta och söta desserter gärna med choklad och till ostbrickan.

Årgång 2020
DruvorCorvina Veronese, Corvinone, Rondinella
FörpackningFlaska 500 ml
Pris exkl momsFlaska 225 kr


Professionella betyg och utmärkelser:

Le Bignele

”Traditionella viner från Valpolicella Classico med utmärkande fyllighet och fruktighet”

Marano, Valpolicella | Vinmakare Luigi och Angelo Aldrighetti tillsammans med barnen Nicola och Silvia

Historien om vingården Le Bignele börjar redan 1818 med familjen Aldrighettis inköp av mark runt området ”Bignele”, en plats omgärdad av naturen och de klassiska Valpolicella-kullarna nära den lilla byn Marano di Valpolicella.

Här odlar vindruvorna odlas med passion och hängivenhet i en kuperad terräng på 8 hektar. Vingårdens odlingar ligger på ca 300 meters höjd över havet i det vackra böljande landskapet.

Vingården drivs av de två bröderna Luigi och Angelo Aldrighetti tillsammans med sina barn Nicola och Silvia. Arbetet i gården är uppdelat då Angelo är tillägnad vård av vingården och marken, i synnerhet för att övervaka varje fas i odlandet medan Lugi tar hand om vinkällaren och ser till att vinet framställs och håller högsta kvalitet.

Under den mest krävande delen av året, druvskördens tid, förenas hela familjen för att kunna erbjuda det bästa av erfarenhet, tradition och teknik i produktionen av sina klassiska Valpolicellaviner med stor frukt och karaktär.

www.lebignele.it

Hem | Våra viner