Våra viner

Italien – Veneto

Villa Spinosa

Eleganta, traditionella viner från hjärtat av Valpolicella Classico

Negrar, Valpolicella | Vingården | Vinmakare Enrico Cascella Spinosa

Röda viner
Valpolicella Classico
Valpolicella Classico Superiore ”Figari”
Valpolicella Ripasso Classico Superiore ”Jago”
Amarone della Valpolicella Classico
Amarone della Valpolicella Classico ”Albasini”
Amarone della Valpolicella Classico ”Guglielmo di Jago”

Söta viner
Recioto della Valpolicella Classico

Valpolicella Classico

Valpolicella Classico är det klassiska ”vardagsvinet” i Valpolicella. Ett ungt och lättnjutet vin med en fräsch framtoning och fullt av glädje.

Druvorna är skördade för hand och lagring har skett på ståltank vilket ger fräschör och avsaknad av ekfatstoner.

Valpolicella Classico är rikt på lätta dofter av körsbär, skogsbär och björnbär. Smaken är livlig och fräsch med lätta tanniner och lång, elegant och varaktig eftersmak.

Passar utmärkt till charkuterier, lättare rätter som sallader och fisk eller till sommarbuffén.

Årgång 2018
DruvorCorvina, Corvinone, Rondinella
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 125 kr


Professionella betyg och utmärkelser:

Valpolicella Classico Superiore ”Figari”

”Figari” är ett elegant fruktigt, medelfylligt och välbalanserat vin stiltypiskt för Valpolicella Classico. Vinet framställs av druvor från Cru-vingården Figari på en naturlig terrass i området och mognadslagringen sker på ekfat i ett år. Ett fräscht, livligt och njutbart vin med fin komplexitet.

Färgen är rubinröd med ljust granatröda reflektioner. Doften kännetecknas av björnbär, vinbär och körsbär fint blandade med vanilj och kryddiga toner. Smaken är medelfyllig till fyllig med aromer av mörk frukt, välbalanserad genom mogna och mjuka tanniner i kombination med en bra syra. Saftig och fräsch med struktur och lång finish.

Utmärkt att njuta för sig självt, till antipasti, stekt fisk, risotto, pastarätter, vitt kött eller mellanlagrade ostar.

Årgång 2021
DruvorCorvina 45%, Corvinone 45%, Rondinella 10%
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 150 kr


Professionella betyg och utmärkelser:

– 2 Bicchieri i Vini d’Italia Gambero Rosso
– 93 poäng i Falstaff Weinguide
– 91 poäng av Decanter Magazine
– 4 klasar i Guida Bibenda (Italian Sommelier Foundation)

Valpolicella Ripasso Classico Superiore ”Jago”

”Jago” är en klassisk och mycket elegant ripasso, rik på dofter av vilda röda frukter och kryddor och med en fin fruktighet som är lätt att njuta.

De mogna druvorna från vingården Jago skördas för hand och vinet framställs med klassisk ”ripasso”-metod genom att vinet jäses en andra gång med druvskalen från  Amarone-framställningen. Lagring i 12 månader på 500 liters franska ekfat och sedan 12 månader på 2 500 liters slavonska ekfat ger vinet ytterligare komplexitet och struktur.

Färgen är djupt rubinröd. Doften domineras av bär, särskilt syliga och mogna körsbär och körsbär och lätta blommiga toner som påminner om hibiskusblommor. Lätt kryddighet kompletterar den komplexa doften.

Eleganta och sammetslena tanniner ger en bra struktur och en långvarig smak, även om vinet är fräscht och drickbart. I den komplexa fruktigheten återfinns mogna körsbär och hallon, plommon och inslag av lite lakrits, kanel och tobak.

Passar utmärkt till vitt och rött kött, stekar och mellanlagrade ostar.

Årgång 2016
DruvorCorvina, Corvinone, Rondinella
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 160 kr


Professionella betyg och utmärkelser:
– 2 Bicchieri i Vini d’Italia Gambero Rosso
– 93 poäng i Falstaff Weinguide
– 4 klasar ”High level Wine – high quality wine with distinctive character” i Guida Bibenda (Italian Sommelier Foundation)

Amarone della Valpolicella Classico DOCG

Vingårdens yngsta Amarone är samtidigt elegant i glaset och ett utmärkt matvin! En perfekt kombination mellan tradition och nutid, mellan insmickrande lättdruckenhet och intensitet, som kan möta längre lagrade Amarone-viner vad gäller smak och uttryck.

Detta fräscha Amarone framställs av noga utvalda mogna handskördade druvor. Druvorna får torka mellan 3-4 månader innan pressning vilket tillför vinet komplexitet och smak. Vinet lagras 12 månader på 500 liters franska ekfat och sedan 12 månader på 2 500 liters slavonska ekfat innan det slutligen får vila ett år på flaska.

Rubinröd med ljust granatröda reflektioner. Dofter av konserverade syrliga körsbär, körsbär, fikon, balsamicotoner och aromatisk örtighet med söta kryddor. Smaken är rund och fyllig med inslag av körsbär, plommon, peppar, örter och vaniljtoner. Fin syra, mjuka tanniner och lång eftersmak.

Utmärkt att njuta som som der är i glaset, till stekt och grillat rött kött, vilträtter och mogna ostar.

Årgång 2015
DruvorCorvina, Corvinone, Rondinella
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 285 kr


Professionella betyg och utmärkelser:
– 2 Bicchieri i Vini d’Italia Gambero Rosso
– 93-95 poäng i Falstaff Weinguide
– 4 klasar ”High level Wine – high quality wine with distinctive character” i Guida Bibenda (Italian Sommelier Foundation)

Amarone della Valpolicella Classico DOCG ”Albasini”


Amarone ”Albasini” är vingårdens flaggskepp, ett vin som sticker ut med sin traditionella och strama stil där finess och elegans är dess styrka och identitet.

De noga handplockade och utvalda druvorna torkas 3-4 månader före pressning och vinifiering. Mognadslagring sker under 6 år varav ett år på 500 liters franska ekfat och fyra år på 2 500 liters slavonska ekfat, därefter vilar vinet ett år på flaska.

Färgen är djupt granatröd och i doften återfinns björnbär, blåbär och svarta vinbär med toner av vanilj, tobak, choklad, kola och kryddor som kanel och muskotnöt. Smaken är fyllig med mjuka tanniner som gör vinet harmoniskt och elegant. Smaken har tydliga inslag av mogen frukt som röda körsbär, plommon, katrinplommon, torkade russin, kaffe, vanilj och torkade tobaksblad. Lång avslutning med en rejäl struktur som balanserar med alkoholhalten.

”Kraftfullt vin med stor koncentration och konsistensfull fyllighet med en alkoholhalt på 16%… detta är ett storskaligt vin med svart frukt, exotisk krydda och grillrök tillägnat Enrico Cascella Spinosas förfäder, Albasini, som var de första att plantera vinrankor på denna egendom.” – Robert Parker Wine Advocate

Amarone ”Albasini” tillverkas endast i 3 200 flaskor per år och utvecklas med lagring de närmaste 15-20 åren.

Utmärkt att njuta som meditationsvin, med stekt och grillat rött kött, vilträtter och vällagrade ostar.

Årgång 2011 och 2013
DruvorCorvina, Corvinone, Rondinella
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 410 kr


Professionella betyg och utmärkelser:

– Tre Bicchieri i Vini d’Italia Gambero Rosso årgång 2011, 2013 och 2015
– 96 poäng i Falstaff Weinguide
– 4/5 grappoli ”High level Wine” i Guida Bibenda – Italian Sommelier Foundation
– 91 poäng av Robert Parker Wine Advocate
– 16,5/20 poäng av Vinum Wine Magazine

Amarone della Valpolicella Classico DOC ”Guglielmo di Jago”

Denna Amarone är tilllägnad vingårdens förfäder, Guglielmi, som var först med att anlägga odlingar på platsen på 1800-talet.

Efter tio års lagring på stora träfat i en mörk, sval källare är detta ett vin som talar för sig självt.

Fruktig, fyllig smak med friska fina välintegrerade syror, avrundade tanniner samt inslag av ekfat och ett varmt, harmoniskt och utvecklat avslut.

Fin granatröd färg. Dofter av sylt, kryddor, körsbär, morenakörsbär, torkad frukt och toner av tobak och kakao. Smaken är kryddig och balsamisk, rik och elegant. Välbalanserad med väl integrerade syror, avrundade tanniner samt inslag av ekfat och ett varmt, harmoniskt och utvecklat avslut.

Njuts bäst som meditationsvin.

Årgång 2007
Druvor50% Corvina, 45% Corvinone, 5% Rondinella
FörpackningFlaska 750 ml
Pris exkl momsFlaska 615 kr


Professionella betyg och utmärkelser:

Recioto della Valpolicella Classico DOCG

A wine which is able to combine sweetness and character: virtous qualities that, according to my grandmother, to whom this Recioto is dedicated, even men should have.

Enrico Cascella Spinosa

Recioto är det historiska vinet från Valpolicella, ett ljuvligt sött vin på torkade druvor som njutits av kungar, kejsare, och poeter så långt tillbaka som 2 000 år. Ett vin som måste upplevas.

Färgen är inbjudande granatröd och doften är varm och fyllig av körsbär, mörkröd frukt, russin och vanilj. Smaken är fyllig och sammetslen, lagom söt, välbalanserad, med lång och elegant eftersmak.

Recioto är fantastiskt gott att njuta som den är, till halvsöta och söta desserter gärna med choklad och till ostbrickan.

Årgång 2015
DruvorCorvina, Corvinone, Rondinella
FörpackningFlaska 500 ml
Pris exkl momsFlaska 250 kr


Professionella betyg och utmärkelser:

Villa Spinosa

”Eleganta, traditionella viner från hjärtat av Valpolicella Classico”

Negrar, Valpolicella | Vinmakare Enrico Cascella Spinosa

Villa Spinosa ligger vackert belägen i hjärtat av Valpolicella Classico, vid foten av Colle Masua-kullen i den lilla byn Negrar. De historiska gårdsbyggnaderna ligger högt belägna intill vinodlingen Jago, bara några kilometer från Verona och Gardasjön.

Vingården producerar de traditionella vinerna från Valpolicella i en elegant framtoning och har blivit mångfaldigt prisade för förmågan att lyfta fram de klassiska vinerna på ett genuint sätt. Vingårdens främsta Amarone, ”Albasini”, får återkommande det prestigefyllda priset ”Tre glas” av den italienska vinbibeln Gambero Rosso.

Villa Spinosas 20 hektar mark ligger på en höjd mellan 230 och 423 meter över havet och de tre Cru-vinodlingarna Jago, Figari och Costa del Buso räknas bland de bästa i området. Jordsammansättningen, de milda vindarna från Gardasjön och solexponeringen bidrar till eleganta och komplexa viner. De druvor som odlas är de klassiska för området; Corvina, Corvinone och Rondinella.

Den noggranna skötseln av vingårdarna, noga utvalda druvor och generationer av erfarenhet av vinframställning är grunden för den höga kvaliteten på de viner som produceras av Villa Spinosa.

Så här uttrycker Villa Spinosa sin filosofi om vinframställning:

”När man tittar på dalarna Negrar och Marano, i hjärtat av Valpolicella Classica, är människor charmade av raderna av vinstockar, de gamla olivträden och körsbärsträden: ett fantastiskt landskap designat av människan. Vår historia är har ett band till detta land: en unik bergsregion med ett arv som Villa Spinosa vill försvara och bevara genom att respektera naturen, traditioner och tålmodigt arbete i vingården.”

Villa Spinosas viner är veganvänliga.

www.villaspinosa.com

Hem | Våra viner